Koiran ruokinta

Koirankasvattaja antaa yleensä pennunottajalle kyseiselle koiratyypille sopivat ruokintaohjeet. Koiranomistajan tulee kuitenkin varautua koiranruoan muuttamiseen ja tietää koiran ravitsemuksen perusteet, sillä kuten ihminen, myös jokainen koira on yksilö.

Koiranomistajan tulisi koiranruokaa valitessa ottaa huomioon muun muassa koiran tarvitsemat vitamiinit ja kivennäiset, rasvat ja vesi sekä koiran energiantarve. Tärkeää on myös ymmärtää herkkujen ja puruluiden suhde koiran täysravintoon, jotta koira pysyisi normaalipainoisena ja terveenä.

Koiran ruokinta muuttuu koiran eri elämänvaiheissa. Koiran ruokavaliota saattaa joutua myös muuttamaan, jos koira lihoo tai se saa oireita koiranruoasta. Sopivan koiranruoan valinta ei ole aina helppoa! Tästä syystä olemme Hau-Haulla koonneet erilaisia hyödyllisiä vinkkejä liittyen koiran ruokintaan.

Koiran ruokinta eri elämänvaiheissa

Hau-Hau Champion koiran ruokinta.

Koiran ruokinta

Mistä tietää mikä koiranruoka sopii koiralle? Lue lisää koiran ruokinnasta!
Hau-Hau Champion koiranpennun ruokinta.

Koiranpennun ruokinta

Mitä ruokaa koiranpennulle? Kuinka usein pentua kuuluu ruokkia? Katso vinkkimme koiranpennun ruokintaan!
Hau-Hau Champion aikuisen koiran ruokinta.

Aikuisen koiran ruokinta

Aikuisen koiran ruokinnan tärkeimpänä tavoitteena on riittävä ravintoaineiden saanti sekä lihavuuden ennaltaehkäisy. Tutustu lisää aikuisen koiran ruokintaan!


Koiran ruokavalion perusteet

Hau-Hau samojedi ruoan vaihtaminen

Koiran ruoan vaihtaminen

Tiedätkö, milloin koiranruokaa tulisi vaihtaa? Lue vinkkimme, kuinka koiranruoan vaihtaminen onnistuu ongelmitta!
Hau-Hau viljaton koiranruoka

Viljaton koiranruoka herkkävatsaisille

Viljattomissa koiran kuivaruoissa viljat on yleensä korvattu vaihtoehtoisilla hiilihydraattien ja kuitujen lähteillä ja voivat näin sopia herkkävatsaisille koirille. Lue viljattoman ruoan hyödyistä!
Shetlanninlammaskoira Hau-Hau Champion

Nirson koiran ruokinta

Nirson koiran ruokinta vaatii suunnitelmallisuutta ja kärsivällisyyttä. Koiran ruokahalun heikentymiseen voi olla erilaisia syitä - lue vinkit ja ohjeet!


Suosittelemme

HYVÄ RUOKA ON JOKAKOIRANOIKEUS

Uskomme, että jokakoiranoikeudet kuuluvat tasapuolisesti kaikille koirille. Jokakoiranoikeuksista tärkein on koiran oikeus laadukkaaseen ja maistuvaan ruokaan. Siksi haluamme varmistaa, että hyvää ja ravitsevaa ruokaa saa helposti ja järkevällä hinnalla.